Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan “Cami Öğrenci Buluşması”, Siirt Müftüsü Ahmet Altıok’un konuşması ile devam etti:

“Amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi camilerle tanıştırmak, çocuklarımızın cami adabını öğrenmelerine imkân sağlamaktır.” diyen Müftü Altıok şöyle devam etti:

“İyilik yapana karşı kalp, dil ve davranışlarla hürmet ve saygı göstermek gerekir. Güzel huylardan biri olan şükür; insanların, Allah tarafından kendilerine ihsan edilen sayısız nimetlerine, iyiliklerine karşılık olarak sevinç ve teşekkürlerini bildiren söz ve davranışlarda bulunmasıdır. Allah’a şükretmek, O'nun dinini kabul etmek ve dinin hükümlerine, yani emir ve yasaklarına uymak demektir. Şükür, hem kulluk hem de insanlık vazifesidir. İyilik edene teşekkür etmenin lâzım geldiğini her akıl sahibi kabul eder.’’

Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir ise öğrencilere caminin bölümlerinden olan minber, mihrap, vaaz kürsüsü, müezzin mahfili, son cemaat mahfili, minare, şadırvan ve cami avlusunun ne anlama geldiğini anlattı.

Programın sonunda tüm öğrencilere Diyanet işleri Başkanlığı yayınlarından “Dinimi Öğreniyorum” adlı etkinlik kitabı hediye edildi.

Program ikramlarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan