Siirt 15 Temmuz demokrasi meydanında bulunan Hacı Fethi Serin Camii görevlileri örnek bir çalışma gerçekleştiriyor.

Camii Müezzini Muhammed Aygan hayırsever vatandaşların desteğiyle teravih namazında anne babaları ile birlikte camiye gelen çocukları sevindiriyor.

Camiye gelen öğrencilerle tek tek ilgilenen Aygan, camiye ilk defa gelenlerle tanışıyor, onları camiye davet ederek devamlılıklarını sağlıyor.

 - "Camilerde çocukların olması bizi mutlu ediyor"

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, yapılan bu örnek çalışmanın önemli olduğunu ifade ederek, camilerde çocukların olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Cami müezzini Muhammed Aygan, camilerinin merkezi bir cami olduğunu, çocukları camiye ve cemaate devam ettirebilmek için görevliler olarak önce kendi imkanları ölçüsünde çocuklara hediyeler aldıklarını, daha sonra konuyu cemaate anlattıklarını, hayırseverlerden aldığımız destekle çalışmayı ramazan ayında devam ettirdiklerini, bu uygulamadan çocukların da çok memnun olduklarını ifade etti.

 Camii Müezzini Aygan, namazın bitiminde çocuklara bir miktar para, çikolata ve balon dağıtarak cami ve namazı sevdiriyor.

Editör: Mehmet Öztürk