Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma, sure ve dua ezberleme ve dini bilgiler öğrenme ile koro halinde ilahi okuyan, namazı cemaatle kılan küçükler, ders bitiminde ise dondurma, yemek, çiğköfte gibi ikramlar ve çeşitli spor aktiviteleriyle güzel vakit geçiriyor. Dondurma ve çeşitli ikramlar, hayır sahipleri tarafından getirilip, din görevlileri tarafından öğrencilere ikram ediliyor. Yaz Kur’an Kursuna devam eden öğrenciler aynı zamanda, Siirt Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili olan Ceyhun Dilşad Taşkın’ın ilgisiyle Siirt Belediyesi tarafından olimpik havuzda spor yapıp eğleniyor.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok yaptığı açıklamada: “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın neşesi’ sloganıyla başladığımız Yaz Kur’an Kurslarımızda çocuklarla tatil havasında ders yaptırıyoruz. Hem eğlendiriyoruz, hem ders yaptırıyoruz. Kur’an Kurslarımız verimli bir şekilde devam ediyor. Yaz Kur’an Kurslarında Çocuklarımızı sıkmadan öğretmeye, uygulatmaya çalışıyoruz. Siirt Belediyesi Olimpik Havuzda yüzme; Hayırsever esnaflarımız çocuklarımıza da dondurma, Yemek ve Çiğköfte ile ödüllendiriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bunları temin eden din gönüllülerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kur’an kursunun 17 Ağustos tarihinde sona ereceğini belirten Müftü Altıok "Mutlaka çocuklarımızın camiyle, Kur’an’la, peygamberle, namazla, oruçla tanışmalarını sağlamalıyız. Camide Kur’an atmosferinde çocukların neşeyle, arkadaşlarıyla koşturarak, Kur’an’ı, dinlerini öğrenmesi onlar için büyük keyiftir. Onları bu güzellikten mahrum etmemeliyiz" diye konuştu.

Öğrenciler Çok Mutlu

Kur’an Kursuna giden öğrencilerin yüzü gülüyor. Derslerin çok eğlenceli geçtiğini anlatan öğrenciler şunları söyledi: ”Her gün yeni sureler ve dualar öğreniyoruz. Derslerimiz çok eğlenceli geçiyor. Hocalarımız bize ikramlarda bulunuyor ve havuza götürüyor. Derslerde tekrarlar yaparak daha iyi okumaya ve dinimizi öğrenmeye çalışıyoruz.” 

Editör: Mehmet Çalışkan