Siirt İl Müftülüğü tarafından oluşturulan bir ekip, vatandaşları iş yerlerinde ve evlerinde ziyaret ederek vekâletle kurban kesimi konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor.

Müftülük ekibine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor ve Diyanet ile TDV’ye olan güvenlerini dile getiriyor.

İlde sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, kurban bayramına kadar Siirt’in tüm kesimlerini ziyaret ederek kampanyayı anlatacaklarını söyledi.

Müftü Altıok, TDV’nin vekâleten kurban bağışı kampanyasına vatandaşların geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ilgi gösterdiğini ve TDV’nin bu alanda büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin kendini ispatlayan kurumlar olduğunu” ifade eden Altıok, “Geçtiğimiz yıllarda da ilgi ve alaka vardı. Ancak bu yıl daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü vatandaşlarımızın gerçekten buna ihtiyacı var. Böyle bir organizasyonu yapacak kuruma ihtiyacı var. Diyanet ve TDV, bu konuda kendisini ispat eden kurum ve kuruluşlardır.” dedi.

Vatandaşların internet üzerinden işlemlerini yapıp kampanyaya dâhil olabileceğini hatırlatan Müftü Altıok şöyle devam etti:

“Türkiye Diyanet Vakfı, kendisine emanet edilen kurbanları vatandaşlarımız adına keserek yurt içinde ve dünyanın 145 ülkesine uzanan hayır ve iyilik eli ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan