Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok “ bu yıl diyanet işleri başkanlığımızın belirlediği tema din hizmetine adanmış ömürler. Her yıl bir tema belirtmekten kasıt camiyi yeniden hayatın merkezine taşımaktır” dedi.

Siirt İl müftüsü Altıok, hafta boyunca yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verdi. "Başkanlığımız din görevlilerinin aşk ve heyecanlarını sürekli koruyarak kalplerini diri, zihinlerini duru, bilinçlerini şuurlu tutmak, yürütülen din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, örnek projeleri tespit ederek yaygınlaştırmak, din görevlilerinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızca, toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olması amacıyla 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler' konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır" dedi. 

Müftü Altıok, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle din görevlisinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacağını, din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur’ân kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakarlıklarda bulunan hayır sahiplerinin hatırlanacağını, böylece cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlanacağını belirtti.

Ayrıca Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde 04 Eylül Perşembe günü "Din Görevlileri Buluşması" düzenleneceğini bildiren Altıok, İlimizden 1 Müftü Yardımcısı, 1 Vaiz, 1 Kur’an Kursu Öğreticisi, 1 İmam-Hatip ile 1 Müezzin Kayyımın söz konusu programa ilimizi temsilen katılacağını söyledi.

Müftü Altıok, Siirt’te hafta boyunca yapılacak faaliyetleri şöyle açıkladı:
1- Kuran Kerim ziyafeti 01 Ekim Ulu Camii öğlen namazından önce ;
2-Kuran Kerimi güzel okuma yarışması Ensar camii 06 Ekim öğlen namazını müteakip, 
3-Hafızlık yarışması 07 Ekim 
4 Konferans Prof. Dr İhsan Sureyya Sırma tarafından 07 Ekim 20:30’da kültür merkezi 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler' konulu konferans verilecek.
 

Editör: Mehmet Çalışkan