Sabah namazı buluşmasında konuşan İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ‘Sabah Namazı Buluşması’nı geçen hafta Ensar Camii’nde bugün de Tarihi Ulu Camii'mizde icra ettik. Bu programımıza icabet eden, güzel mabede gelen siz saygı değer cemaatimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi.

Müftü Altıok şöyle devam etti: 

“Rabbim sabah vaktinin, cuma gününün bereketini ülkemize, milletimize, şehrimize ve tüm İslam âlemi üzerine yağdırsın. Rabbim gönüllerimizi, yolumuzu, ufkumuzu fetheylesin. Cenab-ı Hakk dualarımızı, ibadetlerimizi kabul buyursun. Müslümanlar birlik,  beraberlik, huzur içinde mutlu ve güçlü olsunlar. Müslümanların birbirlerine karşı görev ve ödevlerini yerine getirme ferasetini, dirayetini azim ve kararlığını Rabbim ihsan eylesin. Rabbim ümmet-i Muhammed’i her türlü beladan, musibetten ve sıkıntılardan muhafaza buyursun. Şehitlerimizi rahmet eylesin. Yurdumuzu, ordumuza, emniyet güçlerimize güç ve kuvvet versin. Rabbim cümlemizi korusun.”

Siirt İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir ise “Sabah namazları bütün kâinatın en bereketli vaktidir. Rahmetin sağanak sağanak yağdığı bu vakitlerde Müslümanların uykudan uyanıp, Allahu Teala’nın rahmetinin altına girmesi çok huzur verici bir duygu.  Bizler de bugün Türkiye Diyanet Vakfımızın yurdunda kalan öğrenci kardeşlerimizle birlikte Siirt’imizin Selçuklu yapımı Tarihi eseri olan Ulu Camii'de sabah namazında buluştuk. Rabbim bütün gençlerimize sabah namazında camiye gelmelerini nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Yurt Sorumlusu Betül Onay, “Manevi atmosferin yaşandığı Tarihi Ulu Camii’de sabah namazını yurdumuzda kalan öğrencilerimizle birlikte ifa etmenin huzuru içindeyiz. Yapılan vaaz, zikir ve kıraatlerle bu buluşma daha fazla bizi maneviyata taşıdı. Sebep olanlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Program Ulu Camii Din Görevlisi Nezir Obut’un tarihi caminin tanıtımı ve ikram ile tamamlandı.

“Sabah Namazı Buluşması" programına, Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Türkiye Diyanet Vakfı Yurt yöneticileri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan