Siirt İl Müftülüğünce gençlere yönelik düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” Selçuklu eseri olan ve yapılış tarihi hicrî 523 yılına kadar uzanan, çinili minaresi ile bilinen tarihî Ulu Cami'de gerçekleştirildi.

Programa Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evlerinde kalan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Altıok’un sabah namazını kıldırmasının ardından, cami görevlileri tarafından yapılan tesbihatın sonunda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Ardından gençlere hitap eden Müftü Altıok, “Sabah namazını tarihî Ulu Camii'mizde eda ettik. Bu programımıza icabet eden, güzel mabede gelen siz saygı değer cemaatimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Namaz dinin direğidir. Sabah namazı şahitli bir namazdır. Sabah namazlarında camide buluşan cemaat hakkında inşaallah melekler şahitlik yapacaktır. Namazın cemaatle kılınması aynı zamanda kardeşliğin ve birliğin pekişmesine vesile olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin cami saflarına katılması en büyük arzumuzdur.”

Program, Ulu Camii İmam Hatibi Nezir Obut’un öğrencilere tarihî cami hakkında bilgi vermeiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan