Siirt İl Müftülüğü ev sahipliğinde bölge il müftüleri ve ilahiyat fakültesi dekanları ile istişare ve iş birliği toplantısı düzenlendi.

İstişare ve iş birliği toplantısına Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Bitlis, Mardin, Adıyaman, Tunceli, Malatya İl Müftüleri ve İlahiyat Fakültesi Dekanları katıldı.

Siirt ve bölgesinde sunulan din hizmetlerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi, görüş alışverişinde bulunulması ve işbirliği yapılması amacıyla Siirt İl Müftülüğü Safa Erkek Kur’an Kursunda yapılan toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından toplantının açış ve selamla konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Altıok, misafir il müftüleri ve dekanlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Müftü Altıok, “Âlimlerin, ulemaların şehri Siirt’te sizleri ağırlamaktan ziyadesiyle memnun ve mesrur olduk. Rabbim toplantımızı bereketli kılsın.’’ dedi.

Altıok konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu konularla ilgili ön hazırlık çalışması müzakereleri yapıldı. Önümüzdeki nisan ayında İl Müftüleri Toplantısı başka bir ilimizde yapılacak. Başkanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda Türkiye bölgelere ayrıldı. Bizler 8. Bölge Müftüleri olarak dini alanda daha verimli hizmetler yapmak amacıyla, eksikliklerimiz nelerdir, daha iyi hizmet nasıl yapabiliriz, bunun müzakerelerini yaptık. İmam hatiplerle, din hizmeti sunan hocalarımızın verimlerinin artırılması, gençlere, 4-6 yaş grubu başta olmak üzere tüm toplum katmanlarına daha iyi bir din hizmeti sunabilmek için bu konuları konuşarak, rapor haline getirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunacağız. Toplantı çerçevesinde Ulu Cami'yi ziyaret ettik. Kur’an kurslarımızı, hocalarımızı ve Tillo ilçemizi ziyaret ederek toplantımızı tamamlayacağız."

Editör: Mehmet Çalışkan