Akşehir İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 39 öğrenci, Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimle icazet aldı.

Merasime Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Sarıçoban, Akşehir Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Soykan Uysal, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, ilçe müftüleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan merasim, İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi müezzin kayyımları Rıdvan Akbaş ve Şükrü Asıleren’in Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle devam etti.

Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, "1992-1993 yıllarında eğitim öğretime açılan Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzdan bugüne kadar 238 öğrencimiz Hafızlık İcazet Belgesi almıştır. Kursumuzda halen 79 öğrenci bulunmakta ve 53 öğrencimiz hafızlık yapmaktadır. Kur’an kursumuzun ve öğrencilerimizin bu günlere gelmesinde emeği bulunan hocalarıma, kurslarımızın yapımında ve ihtiyaçlarının karşılanmasında katkısı olan hayır sahibi kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hafızlarımızın anne ve babalarına da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onlar, büyük fedakarlıklarla çocuklarını Allah yolunda Kur’an-ı hıfzetmek üzere bizlere emanet ettiler. Hafız olma şerefine nail olan kıymetli hafızlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Mübarek olsun. Cenab-ı Hak hıfzlarını muhafaza edebilmeyi ve okudukları Kur’an-ı Kerimi hayatlarında yaşayabilmeyi nasip eylesin." ifadelerine yer verdi.

Hafızların sevincine ortak olan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Dr. Osman Şahin ise "Sizin en hayırlılarınız Kur’an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir' hadis-i şerifini hatırlatarak Kur’an’ın insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, huzur vesilesi bir kitap olduğunu söyledi.

Kur’an- ı Kerim öğrenmenin önemini ve Kuran’ı anlamak konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiği tavsiyelerinde bulunan Şahin, Kur’an-ı Kerimi baştan sona ezberleyen 39 Hafızı ve hocalarını tebrik ederek ailelerine teşekkür etti.

İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Öge de hafızların Kur’an-ı Kerimi hayatları boyunca anlayarak yaşamaları temennisinde bulunarak, hafızların yetişmesinde emek veren hocalarına ve velilerine teşekkür etti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Dr. Osman Şahin’in icazet duası ve akabinde hafızlara belge ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan