Ramazan Bayramı’nda ülke genelinde yapılacak faaliyetlere dair bir bilgilendirme mesajı yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgını nedeniyle bayram namazı kılınamayacağını hatırlatarak, İslam’a göre insan hayatı ve sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu belirtti.

Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

-Üzülerek ifade etmeliyim ki camilerimizde bayram namazı kılamayacağız

“İnşallah yarın Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Elbette bayramlar müminler için sevincin, coşkunun, muhabbetin en yoğun yaşandığı zamanlardır. Şüphesiz bu heyecanın başlangıç vakti de bayram namazıdır. Ancak hepimizin bildiği gibi bir salgın sebebiyle zor ve çok hassas zamanlardan geçmekteyiz. Bu sebeple üzülerek ifade etmeliyim ki, camilerimizde bayram namazı kılamayacağız. Çünkü yüce dinimiz İslam’a göre insan hayatı ve sağlığı her şeyden daha önemli ve daha önceliklidir.

- Minarelerimizden bayram günlerinin şiârından olan tekbirler yükselecektir

Ancak camilerimizden uzak kalmanın hüznünü bir nebze azaltmak maksadıyla, bayramın ilk gününde her ilimizin kendi bayram namazı vaktinde, minarelerimizden bayram günlerinin şiârından olan tekbirler yükselecektir. Bayramın gerçek manasını anlamaya, yüreklerimizi aynı duyguda buluşturmaya ve beraberce daha güzel bir hayat inşa etmeye dair Ankara Hacı Bayram camimizden bayram hutbesi irad edeceğim inşallah.

- Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek bayram sevincine ve coşkusuna katılalım

Dolayısıyla mevcut şartlarda bayram coşkusunu en güzel şekilde yaşayabilmek için evlerimizde aile fertlerimiz ve özellikle çocuklarımızla beraber tıpkı önceki bayramlarda olduğu gibi tüm hazırlıklarımızı yapalım. Sabah namazının ardından güneşin yükseldiği bayram namazı vaktine kadar heyecanla, dualarla, zikirlerle bekleyelim. Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek bayram sevincine ve coşkusuna katılalım. Diyanet televizyonumuzun canlı yayınlayacağı bayram hutbesini dinleyelim. Dileyen evinde bayram namazını, dileyende nafile niyetiyle iki veya dört rekât kuşluk namazı kılabilir. Böylece bayram namazı vaktinin bereketinden ve bayramın güzelliğinden ailemizle beraber en iyi şekilde istifade edelim.

Şimdiden bayramınızı tebrik ediyor, bu bayramın hüzünlü gönüllerin sevince dönüşmesine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. “

Editör: Mehmet Çalışkan