Konferansta, tarih araştırmacısı ve yazar Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yaşanan tarihi olayları ve din adamlarının rolünü anlattı.

eskişehir-cumhuriyet-konferansı-33

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü ve Dini İhtisas Merkezi Müdürü Bekir Gerek, Türkiye Yüzyılı programının amacının, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında, Türk milletinin tarihine, kültürüne, medeniyetine ve değerlerine sahip çıkmak olduğunu belirtti. Gerek, "Bu programla, Cumhuriyetimizin temellerini atan atalarımızın mücadelelerini, fedakarlıklarını, ideallerini ve vizyonlarını hatırlamak, gelecek nesillere aktarmak ve onlara örnek olmak istiyoruz." dedi.

eskişehir-cumhuriyet-konferansı-44

Vali Yardımcısı Salih Altun ise "Cumhuriyetimizin kuruluşunda din adamlarının öz verili çalışmaları, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin zaferle sonuçlanması sağlamıştır. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak, onu korumak ve geliştirmek için de günümüzde de din görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor. Bu konferansı organize eden İl Müftülüğümüze siz kıymetli din görevlilerine gayretlerinizden dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.

eskişehir-cumhuriyet-konferansı-22

Sonrasında kürsüye gelen Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yaşanan Çanakkale Savaşı, Milli Mücadele ve gibi tarihi olayları ve bu olaylarda din adamlarının nasıl bir rol oynadığını anlattı. Sarıkoyuncu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunda, din adamları önemli bir misyon üstlenmiştir. Onlar, milletimizin inancını, birliğini, vatanseverliğini ve direniş ruhunu canlı tutmak için çalışmış, halkı aydınlatmış, teşvik etmiş ve önderlik etmiştir." dedi.

Konferans, Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu'ya İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan