Muş Valiliği ve İl Müftülüğü öncülüğünde hayırseverlerin yardımıyla inşa edilecek Kur'an kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

muş-vali-temel-atma-22

Muratpaşa Mahallesi'nde, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Muş Valisi Avni Çakır, Kur'an kursunun yapılacağı araziyi bağışlayan Sait ve Nihat Eroğlu kardeşleri tebrik etti.

muş-vali-temel-atma-44

Hayır işlerinin çok özel olduğunu belirten Çakır, şöyle konuştu:

"İnsanların hayırda yarışması Kur'an-ı Kerim'de geçiyor. 4-6 Yaş Kur'an kursumuzun temelini atıyoruz. Biz de hem Valilik hem belediye hem de müftülük olarak bu tesislerin en kısa sürede bitirilip çocuklarımızın kullanımına sunulması için her türlü yardımı yapacağız. İlimizde hayırda bulunmak isteyen iş insanlarımıza çağrı yapıyorum. Hangi anlamda hayır yapmak istiyorlarsa, yer ve süreci hızlandırma konusunda onların yanındayız"

muş-vali-temel-atma-33

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir'in dua etmesinin ardından, Sait ve Nihat Eroğlu kardeşlerin tahsis ettiği araziye Memiş'in katkılarıyla inşa edilecek Kur'an kursunun temeli atıldı.

muş-vali-temel-atma-55

Törene, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Ömer Ceylan