Ardahan İl Müftülüğü tarafından "Peygamber ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın konuşmacı olduğu konferansa Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Müftüsü Adem Karadeniz,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, ARÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğr. Üyesi Dr. Taha Yılmaz, akademisyenler, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ardahan Prof. Dr Ağırman Konferansı 11

- "Evlilik sevgiyi paylaşmaktır"

Serhat Ulu Camii Toplantı Salonunda ailenin önemini vurgulan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, şöyle konuştu:

"Beyefendi oğlum; bir erkek herşeyi ile mükemmel olsa, yanında bir hanımefendisi olmayınca cennetin dahi  tadı lezzeti olmuyor. Her şey incelikten, insan kabalıktan kırılır. Nazik olmayan bir insanın toplumda itibar görmesi söz konusu değildir, bizimde çok ince, çok kibar, çok nazik bir Peygamberimiz vardır onun yolundan gitmeliyiz. Kadının yeri gönlünüzdür, kalbinizdir, eşlerimizi sevmeli ve bağrımıza basmalıyız, evlilik sevgiyi paylaşmaktır.

Hanımefendi kızım; senden bir isteğim var, sabah eşini  yolcu ederken o güzel elini eşin beyefendinin iki omzunun arasına koyup; 'beyefendi uğurlar olsun, Allah işini rast getirsin, Allah  seni korusun,bize haram lokma getirme' diyerek yolcu et, kızım sizin duanız makbuldur ve hanım kızım akşam  eşleriniz geldiğinde  güler yüzle karşılayın inanınki erkeklerin içini paramparça eden konulardan birisi sizin suratınızın asıklığıdır, güler yüzlü olun."

Ardahan 33

Editör: Ömer Ceylan