Fatsa İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Fatsa Şubesi ile TDV Ordu Şubesi iş birliğinde “İdlib ve Tüm Mazlumlar İçin Yolun İyilik Olsun” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında Fatsa İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Fatsa Şubesince hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan insani yardım malzemeleri törenle uğurlandı.

Dolunay Muhyittin Camii avlusunda düzenlenen törende konuşan İlçe Müftüsü ve TDV Fatsa Şube Başkanı Hamza Bayram, “insanın içini ısıtan hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini, temin edilen yardımları dualarla Ordu’dan hareket edecek olan iyilik konvoyuna gönderdiklerini ve oradan da güvenli bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını” belirtti.

Müftü Bayram, “Anadolu coğrafyası geçmişten bugüne ümmetin ve mazlumların umudu olan bir coğrafyadır. Yıllardır Suriyeli komşularına kucak açan, mülteciye sığınak, muhacire ensar olan cömert milletimiz her türlü takdiri hak eden necip bir millettir. Regaib kandilinde başladığımız bu hayır yolculuğunu Berat Gecesinde hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz, bu süreçte ve her daim bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever Fatsa halkımız başta olmak üzere, özverili bir şekilde çalışan tüm Din Görevlisi meslektaşlarıma teşekkür eder, hayır ve gayretlerinin Rab katında makbul olmasını dilerim." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile 20 ton pirinç ve gıda malzemelerini taşıyan tır yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan