Bünyesinde Diyanet Akademisi projesinin de bulunduğu Türk İslam Araştırmaları Merkezi iş birliği protokolünü, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler imzaladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesindeki imza töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, “İlimiz, milletimiz, devletimiz, insanlık, İslam alemi için çok ulvi, önemli bir külliyenin ilk adımlarının atıldığı bir anı yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet Akademisinin, Türk İslam Araştırmaları Merkezi ile bütünleşmesinin, iki önemli müessesenin birlikte hareket etmesine ve çalışmaların veriminin artmasına vesile olacağını ifade etti.

Diyanet Akademisinin, Türk İslam Araştırmaları Merkezini besleyeceğini kaydeden Başkan Erbaş, “Diyanet Akademisinin en önemli amaçlarından birisi araştırmadır. Birbirini destekleyecek iki önemli müessese birleştirilmiş oldu. İnşallah orada nice araştırmacılar, hocalarımız, imamlarımız, Kur’an kursu öğretmenlerimiz, müezzinlerimiz, vaizlerimiz yetişir.” şeklinde konuştu.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, “Cenab-ı Hak, yardımcımız olsun. Allah sizlerden razı olsun. Hep birlikte kısa zamanda bitirmek nasip olur inşallah.” niyazında bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de, Türk İslam Araştırmaları Merkezinin, Ordu’dan dünyaya yayılacak bir hizmet olacağını dile getirdi.

“Bugün güzel bir vesile ile sizleri ağırlıyoruz.” ifadesini kullanan Güler, “Türk İslam Külliyesi projesini burada oluşturuyoruz. Bu projeyi daha da değerli kılan Diyanet Akademisi’ni sizlerin destekleri ile gerçekleştireceğiz. Ordu’muza, bölgemize, ülkemize hatta dünyaya inşallah güzel bir hizmet olacak. İnşallah geleceğe hizmetlerle ışık tutacak alimler yetişir. Dünyaya buradan çözümler sunarız.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, imzalanan protokol sonrası dua etti.

İmza törenine, Ordu Valisi Muammer Erol, milletvekilleri, Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek ve protokol üyeleri de katıldı.

Türk İslam Araştırmaları Merkezi

Melet Irmağı kenarında, toplam 7 dönümlük arazi üzerinde 4 dönümü kapalı mekan olacak nitelikte inşa edilecek Türk İslam Araştırma Merkezi bünyesinde 6 bin 262 kişilik cemaatin aynı anda namaz kılabileceği bir cami de bulunacak.

Merkez’de, 13 derslik, 6 adet sivil toplum teşkilatlarının da kullanabileceği salonlar, 110 kişilik 2 adet büyük konferans salonu, ayrıca asma kat konferans salonu, kıraathane, kitap satış birimleri, abdest alma yerleri bulunacak.

Türk İslam Araştırma Merkezi’nin içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, oyun sahaları, çocuk parkları, oturma grupları ve herkesin yararlanabileceği bir bahçe de bulunacak.

Editör: Mehmet Öztürk