Çiftlik İlçe Müftülüğü, Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Farkındalık ve Empati Eğitimi" düzenledi.

Fiziksel ve görme engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve empati eğitimi vermek amacıyla düzenlenen etkinliğe 150 öğrenci katıldı.

İlçe Müftülüğüne bağlı Çiftlik Merkez Mevlüt ve Semiha Güzel Kur’an Kursu ile Merkez Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin katıldığı etkinliğe Çiftlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.

Çiftlik Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlik için Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü eğitmenlerinin gözetiminde fiziksel ve görme engelliler olmak üzere iki farklı empati parkuru hazırlandı.

Etkinliğin önemi ve nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili öğrencilere bilgi verilmesinin ardından gönüllü olan öğrenciler parkurlardan geçirildi.

Görme engelli parkurunu kullanan öğrenciler gözleri bağlanarak ve ellerine baston verilerek, fiziksel engelli parkurunu kullanan öğrenciler ise tekerlikli sandalyeye oturtularak eğitimden geçirildi.

Gönüllü olan öğrenciler, duba ve tümsek gibi çeşitli engellerle zorlaştırılan parkuru geçmek için büyük çaba harcadı.

Parkurları zorlukla geçen her bir öğrenciye duyguları soruldu ve öğrencilerin engelli bireyleri şimdi daha iyi anladıkları görüşünde birleştikleri gözlemlendi.

- Amacımız farkındalık oluşturmak

Çiftlik İlçe Müftüsü Muzaffer Marangozoğlu ve Çiftlik Gençlik Spor İlçe Müdürü Ahmet Yavuz, bu etkinliğin amacının engelli vatandaşlarımıza karşı özellikle Kur'an ahlakıyla yetişmelerini arzuladığımız yaz Kur'an Kursu öğrencilerinde farkındalık oluşturmak ve onların engellilerle empati kurmalarını sağlamak olduğunu belirttiler.

Tekerlekli sandalyeye oturan öğrencilerimizden Arda Kaan Kılınç "Tekerlekli sandalyeye kendim oturduğumda, sandalyeyi hareket ettirmek için çok zorlandığımı hissettim. Ayaklarım olduğu ve yürüyebildiğimden dolayı çok şükrediyorum. İnsanların var olan zenginliklerinin farkında olması gerekiyor. Bu farkındalıkların daha sık yapılmasını istiyorum. Herkese engelsiz bir yaşam diliyor, en büyük engelin ise kalplerdeki sevgisizlik olduğunu ifade etmek istiyorum." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Görme engelli parkurunu kullanan öğrencilerden Eylül Güzel ise "Bu parkura girmekte önce tereddüt ettim. Geçici bir süre de olsa çevreyi görememek çok zor bir durum. Küçük bir mesafeyi bile geçerken öylesine zorlandım ki görme engelli olan insanlara toplum olarak daha çok yardımcı olmamız gerektiğinin farkına vardım." dedi.

İlçe Müftüsü Muzaffer Marangozoğlu, amaçlarının bu etkinliği yaz kuran kurslarında eğitim gören bütün öğrencilere vermek olduğunu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen bu anlamlı etkinliğin amacına ulaştığını ifade etti.

Öğrencilere yapılan ikramların ardından etkinlik son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan