Gaziantep İl Müftülüğü, din hizmetlerinde verimliliği artırmak ve personelin kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim semineri düzenledi.

Seminerin açılış programında konuşan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Covid-19 salgınından dolayı rahat hareket edemediğimiz bu dönemde, tedbirlere azami ölçüde dikkat etmek şartıyla, bazı seminer ve konferanslar icra ederek ileride yapılacak hizmet ve eğitimlerin alt yapısını oluşturmamız gerekiyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; "Gençlerle İletişim", "İrşad Hizmetlerinde Dil ve Üslup", "Hafızlıkta Şahsiyet Eğitimi", "Çocukta Dini Duygu" ve "Düşüncenin Gelişimi" konularında sunumlar yapıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen ve 3 gün boyunca devam seminere koordinatör ve vaizler ile hafızlık ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan öğreticiler katıldı.

Seminer sonunda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında takip edilmesi planlanan kaynak eserlerin tanıtımına yönelik stant açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan