Bilecik İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından Kayıboyu Camii Toplantı Salonu'nda "İyilik Buluşmaları" temasıyla üniversite öğrencilerine iftar programı düzenlendi.

Programın açılışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, iftar programına katılan gençlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek gençlerle ilgili faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

bilecik-gençlik-iftar-11

İftar programında gençlere hitap eden İl Müftüsü Ali Erhun ise "Ramazandan çok şey öğreniyor çok mesajlar alıyoruz. Ramazan birbirimizle dayanışmayı, yardımlaşmayı, kaynaşmayı ve infak etmeyi öğretiyor. Oruç arındırıyor bizleri maddi ve manevi kirlerden. Efendimizin buyurduğu gibi 'Kim inanarak ve iman ederek karşılığını yalnız Allahtan bekleyerek oruç tutarsa geçmiş günahları af olur.' Yani Ramazanı güzelce idrak eden tertemiz bir şekilde bayrama ulaşacak inşallah." diye konuştu.

bilecik-gençlik-iftar-33

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Erhun ve Müftü Yardımcısı Hacıömeroğlu tarafından TDV Kadın Kolları Başkanı Emine Kaya ve Gençlik Kolları Başkanı Seda Özgen İzci’ye özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür belgesi verildi.

Program sonunda TDV Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kitaplar ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

- Ramazan Atölyesi minikleri iftar etti

Öte yandan Bilecik Müftülüğü tarafından Ramazan ayı boyunca her hafta çocuklar için düzenlenen Ramazan Atölyesinde eğitim alan öğrencilere yönelik iftar programı düzenlendi.

bilecik-iftar-minikler-11

Tekne orucu tutan çocuklar ezanla birlikte dua edildikten sonra oruçlarını açtı.

Çocukların iftar sevincini paylaşan İl Müftü Yardımcısı Ayel Hacıömeroğlu, "Ramaznın son günlerini yaşadığımız güzel bir iftar akşamında beraber olduk. Çocukların neşesi ve cıvıltısıyla beraber iftar açmak programımıza ayrı bir güzellik kattı. Çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimiz ve hayatımızın anlamı. Bilecik Müftülüğü olarak 4-6 yaş Kur'an kurslarımızla, hafızlık kurslarımızla ve camilerimizde yaz Kur’an kurslarımızla çocuklarımıza güzel dinizmin bizlere emrettiği hasletleri öğretmeye çalışıyoruz. Ağaç yaşken eğilir bilinciyle çocuklarımızı, çağımızın hastalıklı ortamından kurtararak zihinleri bulanmadan ve dış virüslere maruz kalmadan sağlam bir inanç temelinde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bugün burada güzel bir iftar sevinci yaşamasına vesile başta Vaiz Kudret Koçyiğit'e, Kur'an kursu hocalarımıza, Gençlik Kolları yetkililerimize, siz değerli velilerimiz ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

bilecik-iftar-minikler-22

Program akabinde Ramazan Atölyesi çalışmalarına destek olan gönüllülere ve TDV Gençlik Kolları Gönüllülerine hediye verildi.

Çocuklara Hacivat- Karaöz oyunları izletilen program çeşitli etkinliklele sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan