Bilecik’te 2017 yılında hafız yetiştirmeye başlayan Osmanlı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’na, 2021 yılında Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun da eklenmesiyle birlikte her iki kursun öğrencilerinin okullara taşınmasına ihtiyaç duyuldu.

Bilecik İl Müftüsü Ahmet Dilek, aylık olağan toplantılarda konuyu din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeliyle paylaştı. Yapılan çağrıya kayıtsız kalmayan personel, örnek bir dayanışma sergileyerek bağışlarıyla hafızlık kurslarına yeni bir minibüs kazandırdı.

Müftülük hizmet binası önünde gerçekleştirilen minibüs teslim törenine İl Müftüsü Ahmet Dilek, müftü yardımcıları, daire personeli, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Ahmet Dilek, din görevlilerinin toplum için örnek teşkil eden kişiler olduğunu vurgulayarak, “Din görevlisi toplumun aynasıdır. Eylemleri, davranışları ve hayat tarzıyla topluma rehberlik eder. Bilecik’te görev yapan müftülük personelimiz de bu bilinçle hareket ederek örnek bir yardımlaşma sergilemiştir.” ifadelerini kullandı.

Müftü Dilek, daha önce yine personelin katkılarıyla yatılı Kur’an kurslarının iaşe ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir araç alındığını hatırlatarak öğrencilerin okul servisi ihtiyacının karşılanması için de çeşitli girişimlerde bulunulduğunu belirtti. Bu süreçte personelin gönüllü destekleriyle hizmet aracının temin edildiğini ifade eden Dilek, Bu anlamlı katkılarından dolayı tüm hocalarımıza ve destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından din görevlileri tarafından temin edilen minibüs, İl Müftüsü Ahmet Dilek’in yaptığı dua ile hizmete alındı.