Manisa İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi Kadın Kolları iş birliğinde "Kadın Buluşması" düzenlendi.

Programa TDV Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Haral Efe ile aile danışmanı ve yazar Saliha Erdim konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılışında konuşan Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, salgınla sekteye uğrayan hizmetlerin yeniden canlandırıldığını belirterek, "Rasulullah sosyal hayatta kadınları aktif hale getirmiştir. Tarihimizde Bacıyani Rum teşkilatının hizmetleri vardır. Günümüzde bu görevi TDV Kadın Kollarımız üstlenmiştir." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) çalışmaları hakkında bilgi veren TDV Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Haral Efe ise "İnsanın olduğu her yerde iyiliğin hakim olabileceği anlayışıyla hizmetlerimizi yürütüyoruz. Kimi zaman çocukların yüzünde tebessüm kimi zaman da büyüklerimizin yanında hizmetini gören gönüllü asker olduk. Gençlerle kamp, konferans, yazar buluşmaları, fidan dikimi, yardım dağıtma etkinliklerinden sanat atölyelerine kadar birçok etkinliklerde bir araya geldik. Zalimin zulmüne karşı mazlumun olduğu her yerde bizler de varız. Ümmet coğrafyamızı unutmuyor, gönüllülerimizle beraber kalplerine dokunmak için çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Herkesin yapabileceği bir iyilik mutlaka vardır" değerlendirmesinde bulunan TDV Manisa Kadın Kolları Başkanı Nihal Yavuz da Manisalı kadınları Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları'na gönüllü olmaya davet etti.

Manisalı kadınların yoğun katılım sağladığı program aile danışmanı ve yazar Saliha Erdim'in "Ailede Güzel Geçim" konulu konferansıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan