Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’nde müminler camilere akın ederken Manisa’da 500 yıllık tarihi Sultan Camii teravih sonrası sadece kadınlara hizmet verdi.

Kentte, Tarihi Sultan Camii, Hatuniye ve Saruhanbey camileri başta olmak üzere tüm camilere akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi’ni idrak etmek için saf tuttu.

Medeniyetimizde sadaka-i cariyeye önem veren hanımların yaptırdıkları vakıf eserlerinde olduğu gibi Manisa’da da birçok tarihi camide hanımların ismi bulunuyor.

500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılan Sultan Camii’nde de Kadir Gecesine özel bir gelenek yaşatılıyor. Halk arasında Mesir Camii olarak da bilinen camide, teravih namazından sonra erkek cemaat camiyi sadece kadınlara bırakıyor.

Tarihi cami ve külliyesini dolduran kadın cemaat, Manisa İl Müftülüğü vaizleri, Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Müftülükleri Kur’an kursu öğreticilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahiler, kasideler, sohbet ve duanın ardından kılınan tesbih namazıyla geceyi idrak etmeye çalıştı. Sahura kadar devam eden Kadir Gecesi İhya programının sonunda Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirildi. Uzun yıllardır süregelen bu geleneğe Manisalı hanımlar bu yıl da büyük ilgi gösterdi.

Editör: Mehmet Öztürk