Malatya Müftülüğüne atanan Veysel Işıldar görevine başladı.

Malatya İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, İstanbul İl Müftü Yardımcısı iken Malatya İl Müftülüğüne atanan Veysel Işıldar, görevi Ümit Çimen'den devraldı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Malatya Eski İl Müftüsü Ümit Çimen, 5 yıl boyunca Malatya'da görev yaptığını ve gönül huzuruyla Malatya'dan ayrıldığını belirterek, “Ben bundan 5 yıl önce bu kürsüde göreve başladım. 21 Nisan 2014 tarihinde aranıza katılmıştım, o zaman Malatya Diyanet ailesine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum demiştim. Bugün itibarıyla 5 yılı aşkın bir süredir Malatya'dayım. Malatya'da olduğum süre içerisinde Diyanet ailesine ve Diyanet kurumu şahsına ve kuruluş felsefesine uygun hizmetler ürettiğimize inanıyorum. Malatya'da bulunduğum süre içerisinde milletimizin bütününü kucaklama gayreti içerisinde oldum. Malatya İl Müftülüğüne atanan Veysel Işıldar Hocama Cenabı Allah'tan üstün başarılar diliyorum. Yüce Rabbim yâr ve yardımcısı olsun."  ifadelerini kullandı.

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar ise ”Bugün değişik bir duygu içerisindeyiz, bir yandan hocamızı uğurluyoruz, bir yandan da yeni göreve başlamanın heyecanı içerisindeyim. Ümit Hocama Malatya'da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Şüphesiz ki kurumlar şahıslara baki değil, bugün hocamız görevi bize devretti, bizim de bir miadımız var, o vakit geldiğinde biz de bu görevi başka bir kardeşimize devredeceğiz, önemli olan hoş bir sada bırakmak.” dedi. 

Konuşmaların ardından Ümit Çimen, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar’a cübbe ve sarığını giydirdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan