Malatya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Malatya Kadın ve Gençlik Kolları tarafından evlilik müessesinin sağlam temeller üzerine kurulmasına katkı sağlamak adına evlilik hazırlığı yapan nişanlı genç kızlara yönelik "Hayata Başlarken" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında asrın felaketi olarak tarif edilen depremden etkilenen gençlerin sosyalleşme sürecine olumlu katkı sunmak, yeni yuva kurmak isteyenlere destek olmak amacıyla 60 nişanlı genç kıza "Gelin Bohçası" ve "Alışveriş Kartı" hediye edildi.

Malatya Bohça Proje 22

Malatya İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Vali yardımcılarının ve kurum müdürlerinin eşleri, Türkiye Diyanet Vakfı'nın hayri faaliyetlerine katkı sağlayan hayırseverler ile TDV Kadın Kolları gönüllüleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "Evlilik müessesesi insan hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu müessesenin sevgi, saygı, sadakat çerçevesinde sağlıklı bir temel üzerine kurulması ve yürütülmesi esastır. Bugün burada yaptığımız etkinlikle gençlerimizin hayatlarının en mutlu günlerinde yanında olduğumuzu hissettirmektir. Yeryüzünün en kadim kurumu olan aile ve insanlığın yeryüzü hikâyesinin iki ana kahramanı olan gençlerimizi bu yolda yalnız olmadıklarını hissettiren ve buraya teşrif eden kıymetli misafirlere teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan