Battalgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Kernek Karagözlüler Camii’nde düzenlenen buluşma gençlerden yoğun ilgi gördü.

Buluşmaya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, kurum amirleri ile gençler ve vatandaşlar katıldı.

Battalgazi 33

Kılınan yatsı namazı sonrası gerçekleşen program Kur’an tilaveti ile başladı.

Cami ve gençlik buluşmasında konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "Sizlerle daha güzel bir gençlik adına cami ve gençlik buluşmaları düzenlemekteyiz. Müftülerimiz başta olmak üzere her kademedeki din görevlilerimiz ile sahada çalışmaktayız. Geleceğinizin imar ve inşasında ilim ve hikmetin ihyasıyla her daim yanınızdayız. Sanal mutluluk arayışlarının peşinden gitmek yerine İlahi vahyin temel değerleri ile Nebevi öğretilerin gölgesinde neşeyi ve huzuru Rabbine itaatte bulan bir gençlik arayışında olmamız gerekiyor. Yaptığımız her amelin yazıldığının farkında olmalıyız. Her ne yaparsak yapalım bizi gören bir Rabbimiz var. Biz görmesek dahi O var ve bizi görüyor. Buna din literatüründe İhsan diyoruz. Gençlik nimetinin şükrünü iffet ve istikamette sarf etmek için yapılan bu programa katılan her gencimizi tebrik ediyorum." dedi.

Açılış konuşmasını yapan Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, "Bugün burada gençlerimiz ile bir araya gelmeyi çok anlamlı buluyorum. İyilik, güzellik ve gençlik adına yapabileceğimiz bir şeylerin farkında olmak bizleri gençlere hizmet etme noktasında cesaretlendirmektedir. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençleri sahih bilgi ile buluşturmanın yanında manevi hayatına katkı sağlamak için yapmış olduğumuz bu buluşmaya katılan her gencimizi ve cemaatimizi yürekten tebrik ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Programa katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise "Devletimizin sağladığı her imkanı gençlerimizin hizmetine sunmaktayız. Gençlere hizmet etme noktasında yapılan her çalışmaya elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de burada bu hizmetin bir parçası olarak gençlerimizin yanındayız." dedi.

Battalgazi 11-1

Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak gençlere hitaben, "Değerli gençler! sizler her daim milli birlik ve beraberlik içerisinde ahlaki erdemler ile çağın ve geleceğin becerileriyle kendinizi donatmalısınız." ifadelerini kullandı.

Program okunan ilahiler eşliğinde yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Ömer Ceylan