Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında etkinlik ve verimliliğin artırılması amacıyla Malatya İl Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Söz konusu kurslarda görev yapan öğreticilerin yeterliliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Din Öğretimi Formasyon Eğitimi” iki gün sürdü.

Eğitim programının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ümit Çimen, şunları kaydetti:

“İlimiz ve ilçelerimizde görev yapan 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerimizin etkinlik ve verimliliğini artırmak, öğreticilerimizin yeterliklerini geliştirmek ve seminer veren hocalarımızın bilgi ve tecrübe birikiminden yararlanmak maksadıyla bu programı düzenledik. Toplumu din konusunda aydınlatma görevini yürüten Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu görevi içerisinde yaygın din eğitimi olarak yürütülen Kur’an kursu hizmetleri ve hiç şüphesiz Kur’an kursu hizmetleri içerisinde de 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızın önemi izahtan varestedir. Vatandaşlarımızın güven içerisinde Diyanet’e emanet ettiği çocuklarımıza iyi sahip çıkalım. Onların eğitim ve öğretimi konusunda daha çok hassasiyet gösterelim. Diyanet ailesi olarak 4-6 yaş eğitiminde çocuklara dini, manevi ve milli değerlerin kazandırılmasından sorumluyuz.”

Eğitim seminerinin ilk gününde;

4-6 Yaş Çocuk Psikolojisi ve İletişim,

Erken Çocuklukta Problem Davranışlar ve Çözüm Yollar,

4-6 Yaş Çocuklara Dinî Bilgiler Öğretimi ve 4-6 Yaş Çocuklara Kur'an-ı Kerim Öğretimi başlıklarında, ikinci gününde ise;

Okul Öncesi Eğitimde Oyun,

Okul Öncesi Eğitimde Sınıf Yönetimi ve Okul Öncesi Eğitimde Öğretim Yöntemleri başlıkları altında eğitimler verildi.

Eğitim seminerine katılan 143 Kur’an kursu öğreticisine sertifika verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan