Konya’da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri İl Müftülüğünce düzenlenen “Ödül Töreni ve Kapanış” programı ile sona erdi.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen program, Konya İl Müftü yardımcısı Dr. Aslan Çıtır‘ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Vefa insanın gördüğü iyilikleri daima aklında tutup ufak tefek şeyleri problem etmemektir. Allah’a olan vefamız ibadetlerle kendini gösterdiği kadar verdiği nimetlere şükürler olsun Yarabbi diyebilmeyi de gerektirir. Peygamberimiz aleyhisselatü vesselam şöyle demiştir: İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a hakkıyla şükretmiş olamaz.” dedi.

Konuşmaların ardından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri verildi.

Cami imar ve inşasına katkı sunan hayırseverlere de “Takdir Belgesi” verilen program İl Müftüsü Öge’nin kapanış duası ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu.

Programa, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, Camileri Temizleme Derneği Başkanı Rıza Mendi ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan