Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla il müftülükleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" devam ediyor.

Bu kapsamda Kırklareli Müftülüğü ve TDV Kırklareli Şubesi ev sahipliğinde hayırsever vatandaşlara yönelik İftar programı ve Zekat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Sungurbey Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Turgut Çavdar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftüsü Yusuf Eviş’in açılış konuşmalarının ardından Edirne Müftüsü Hasan Boşoğlu’nun sunumu ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki Ramazan ve Dayanışma TDV'nin Zekatla kardeşliğimiz bereketlensin projelerine değinen Başoğlu, "Dinimizin 5 şartından biri olan zekat’ın, Müslüman toplumlarda sosyal hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğu yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın temel dinamiği olan infak kültürüyle yurt içinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, yurt dışında İslam dünyasının mazlum ve mağdur coğrafyalarına ulaşabilme imkanı elde edildiği bilinmektedir. Bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfımız iş birliği ile infak duygusu yüksek hayırsever halkımızın zekatlarını yurt içinde ve yurt dışında olabildiğince  geniş kitlelere ulaştırmak, zekat’ın sadece Ramazan döneminde toplanmayıp yıl boyunca etkin bir şekilde toplanmasını sağlamak, halkımızda ve İslam dünyasında zekat farkındalığının ve kültürünün yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, Müslüman kardeşlerimizle yardımlaşma, dayanışma konusundaki çabaları desteklemek amacıyla  'Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin' projesi başlatılmıştır." dedi.

TDV'nin zekat toplamadaki temel esas ve ilkelerine değinen Başoğlu, "Zekatını Vakfımıza veren vatandaşların bilgileri 6698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu kapsamında korunmaktadır. Zekatını veren vatandaşların bilgilerinin muhafazası Vakfımız sorumluluğundadır. Vakfımıza verilen Zekat dini kurallara uygun olarak ihtiyaç durumuna göre en kısa süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Vakfımıza verilen Zekat sadece faizsiz sisteme göre çalışan Katılım Bankaları aracılığı ile tahsil edilmekte ve bu kurumlarda tutulmaktadır." diye konuştu.

Sunumun ardından hayırsever vatandaşlar TDV gönüllüleri ve daire personeli ile birlikte iftar etti.

Editör: Ömer Ceylan