Kırklareli İl Müftülüğü tarafından gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak, gençlerin bir araya gelmelerini temin etmek amacıyla hazırlanan Diyanet Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Müftüsü Aydın Yığman, mülki ve idari amirler, din görevlileri, gençlik koordinatörleri, siyasiler ve gençlerle davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Bilgin, "Bir kişiyi kurtarmak, bir nesli kurtarmaktır. Kimin gelecekte hangi başarıları elde edeceğini, hangi somut adımlar atacağını bilmiyoruz. Belki buradan yetişen bir gencimiz, Türkiye'de çok büyük bir projeye imza atacak, belki de Türkiye'de üst düzey bir yönetime gelecek, belki dünyada çok önemli bir şeyi değiştirecek. Bir sıfırdan büyüktür. Dolayısıyla biz bu merkezlerde bir kişiyi kazanabilirsek amacına ulaşmış demektir." dedi.

- Değerlerini ve tarihini bilmeyen bir nesil, ruhsuz bir nesildir

İl Müftüsü Aydın Yığman ise "Gençlerimize yönelik yapacağımız dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde gençlerimizi bu mekanlarda akranlarıyla buluşturmayı amaçlıyoruz. Değerlerini ve tarihini bilmeyen bir nesil, ruhsuz bir nesildir. Gelecekte tarih yazacak bir nesil için gençlerimize dinini, dini değerlerini ve tarihini iyi öğretmeliyiz. Dününü öğrenemeyen, bu gününe anlam katamaz." ifadelerine yer verdi.

- Başkanlığımız birlik ve beraberliğimizin teminatıdır

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu birleştirici özelliğine dikkati çeken İl Müftüsü Yığman, "Diyanet İşleri Başkanlığımız olduğu sürece bu ülkenin birliğini beraberliğini asla bozamayacaklar. Ülkemizin en ücra köşesinde var gücüyle hizmet eden din gönüllüsü, samimi, gayretli ve yetkin hocalarımız sayesinde farklı İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de mezhep çatışması, ırka dayalı bölücü çatışmaları körükleyemeyecekler. Ülkemiz aleyhine çalışmalar üretenler, projelerinde başarılı olamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Diyanet Gençlik Merkezi gençlerin hizmetine sunuldu.

Merkezde kitap kafe, kütüphane, toplantı salonu, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bulunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan