Kocahıdır Mahallesi 4-6 Yaş Kur'an Kursu için temel atma töreni düzenlendi.

Törene, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gelgiç, protokol üyeleri ve hayır sever vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Müftüsü Yusuf Eviş, "Karacaibrahim Mahallesi’nde büyük bir projeye imza atıyoruz. Hayırsever vatandaşımızın bağışladığı arazi üzerinde 4-6 yaş Kuran Kursu Değerler eğitimi mahalle mescidi, oyun alanı, derslikler, öğretici odaları, mutfak ve bir adet lojman bulunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Kırklareli Temel Atma 11

Burada konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, "Arsasını bağışlayarak böylesine kıymetli bir yapının inşa edilmesine kolaylık sağlayan hanımefendiye teşekkür ederim. Çocuklarımızın değerlerimizi öğreneceği bu kursta bağış yapan kişinin ismi ebediyen hayırla yad edilecektir. İnşallah çocuklarımız burada değerlerini öğrenecek, ailesine, insana ve hayvanlara saygı ve sevgi göstermeyi burada öğrenecek. Aynı zamanda manevi duygularla donanımlı bir halde ilkokula başlayacak. Bu vesileyle değerler eğitimi vererek nesillerimizi yetiştirme gayretine öncülük eden İl Müftülüğümüze ve personeline teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gelgiç'in yaptığı dua ile Kur'an kursunun temeli atıldı.

Editör: Ömer Ceylan