Moderatörlüğünü Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu panele, Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri konuk oldu.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açış konuşmasında, milletimizi bir araya getiren değerleri, insani haslet ve faziletleri nesilden nesile aktarmak için iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak gerektiğini belirtti.

Müftü Demirtaş: "Dinimiz ve değerlerimiz, hem kimliğimizi ve hem de kişiliğimizi oluşturmaktadır." dedi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Mevlid-i Nebi Haftası’nın toplum için önemini dile getiren bir konuşma yaptı. Vali Bilgin, hafta kapsamında gençlik konusunun bütün boyutları ile işlenecek olmasının çok yerinde bir karar olduğunu; gençliğin, milli, insani, ahlaki değerlerle ve pozitif ilmin verileri ışığında geleceğe hazırlanması gerektiğini belirtti. Bilgin, gencin aklının ilim ile, gönlünün ise sevgi ve merhametle beslenmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra moderatörlüğünü İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı "Hz. Peygamber ve Gençlik" başlıklı panele geçildi. 

Panelist Prof. Dr. Abdusselam Arı "Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Gençlik", Dr. Öğretim Üyesi Feim Gashi "Gençlerin Allah Tasavvuru ve Peygamber Algısı", Araş. Görevlisi Mehmet Bilal Yamak ise "Genç olmak ve Gençlerin İletişim Dili" başlıkları altında bilgi verdi.

İl Müftülüğünce organize edilen grograma Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Jandarma Komutanı Kadir Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, kurum amirleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Panel sonrası Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Hadislerle İslam ve çeşitli kitaplar hediye edildi.


Editör: Mehmet Çalışkan