Kırıkkale'de Kurban Bayramı tatili sonrası yeniden başlayan yaz Kur’an kurslarında eğitim faaliyetleri ve etkinlikler devam ediyor. 

Yaz Kur’an Kursularında öğrencilerin hem öğrenmesi hem eğlenmesini sağlamak amacıyla verilen dini eğitimlerin yanında yüzme, okçuluk, satranç, el sanatları, spor faaliyetleri gibi çeşitli eğitimler ve etkinlikler de düzenleniyor.

Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğü ve Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Yaz Kur’an Kursuna kayıtlı 13 yaş ve üzeri öğrencilere yönelik "Satranç Kursu" gerçekleştirildi.

Nokta Camii Diyanet Gençlik Merkezi ve Nur Camii Kur’an kursunda gerçekleştirilen kursu ziyaret eden İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker, "27 Haziran Pazartesi günü başlayan Yaz Kurslarımız tüm hızıyla devem ediyor. Kurslarımızda   Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Ben buradan Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz  Ahmet Süreyya Kılıç beyin şahsında tüm yetkililer başta olmak üzere kurslarımızda görev alan öğretmenlerimize ve  tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Satranç kursunun Nokta Camii Diyanet Gençlik Merkezi ve Nur Camii  Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımlarıyla salı ve çarşamba günleri devam edeceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan