Yahşihan İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından üniversiteli gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

Fatih Camii Diyanet Okuma Salonu'nda gerçekleştirilen iftar programına İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Yahşihan İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, din görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerle birlikte orucunu açan İl Müftüsü Yaşar,  ''Ademoğlunun bütün ameli katlanır, iyilik on mislinden yedi yüz misline kadar katlanır. Allah Teala şöyle buyurmuştur: 'Oruç bundan müstesna, çünkü oruç benim içindir. Onun karşılığını ancak ben veririm. Oruçlu benim için şehvetini ve yemesini kesti. Oruçlu kimse için iki sevinç vardır: Birisi iftar ettiği zamanki sevinci, diğeri ise Rabbiyle karşılaşacağı zamanki sevincidir. Oruçlu bir kimsenin ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur.' Oruç, ibadetinin içine riya giremez. Rabbim hepinizin oruçlarını kabul etsin. Hepinize kat kat mükafatlar versin. Bu iftar programına katıldığınız için sizlere ve sizleri yetiştiren ailelerinize teşekkür ediyorum.'' dedi.

Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Okuma Salonu'nda gençlerle sohbet eden Müftü Yaşar, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan