Diyanet İşleri Başkanlığınca 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 30 Mayıs – 5 Haziran arasında "Kadim Oyunlar Şenliği" başlatıldı.

Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler "Kadim Oyunlar Şenliği"nde bir araya geldi.

Kırıkkale Büyük Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen program Kur’an tilaveti ile başladı.

4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri, öğrenci velileri ve çok sayıda çocuğun katıldığı şenlikte minikler Hacivat-Karagöz oyunu izledi, çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sek sek gibi unutulmaya yüz tutmuş yarışmalarda mücadele etti, bunların yanında yap-boz, ebru, boyama ve atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Şenliğin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, “Ey iman edenler! Kendi nefsinizi, ehlinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “Ayetin gereği çocuklarımıza başta Kur’an-ı Kerim öğretmek olmak üzere kadim geleneğimizi, milli manevi değerlerimizi öğretme görevini yapan 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın yıl sonu programında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Peygamber Efendimiz ‘Sizin en değerliniz Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir, çocuklarına Kur’an’ı öğreten ve amel etmesine vesile olan anne-babalara giydirilen tacın ziyası güneşin ziyasını gölgede bırakacaktır’ buyurmaktadır.” diyerek anne-babalara ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda ayrıca minik öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu, hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan