Kilis İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle öğrenciler hazırladıkları programla şehitleri andı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, İl Müftü yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Şehit ve Gazi Yardımlaşma Derneği temsilcileri, gaziler, din görevlileri ve gençler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında, kasideler ve dualar okundu. 

15 Temmuz için yazılmış şiirlerin okunmasının ardından konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin,  “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerini, milletimiz ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi milletimizi cesaretiyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdı.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Emekli Albay Yazar Gazi Hüseyin Kılbaş, “Bir asır önce vatan topraklarının dörtte üçünü kaybederek Cumhuriyeti kuran milletimiz, 15 Temmuz’da bir daha aynı felakete izin vermeyeceğini cümle aleme ilan etmiştir. 15 Temmuz, son devletimizi yıkarak vatanımızı ele geçirmeye çalışanlara bunun ancak milletimizin son ferdi de son nefesini verdikten sonra mümkün olabileceğinin ifadesidir.” diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan