Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mülteci ailelere kucak açan Kilis'te, mültecilere yardım etmek amacıyla kurulan Fatih Sultan Derneği, orman yangınlarıyla mücadelede vefa örneği sergiledi.

Kilis İl Müftülüğü koordinesinde mülteci ailelere yönelik çalışmalar yapan Fatih Sultan Derneği, orman yangınlarıyla mücadeleye destek verdi.

Derneğin  yönetici, öğretmen ve öğrencileri, yanan ormanların yeniden filizlendirilmesi ve yangında zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında toplanan yardımları Fatih Sultan Derneği Başkanı Abdulghani  Alchawakh, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin’e teslim etti.

Hayırseverlere teşekkür eden İl Müftüsü Şahin, "Suriyeli kardeşlerimizin böyle duygu yüklü bir yardım kampanyası düzenlemesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Toplanan yardımlar yanan ormanlarımızı yeniden tesis etmek ve orman yangınlarında zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyacı için kullanılacak. Cenab-ı Allah en yakın zamanda katından göndereceği rahmet yağmurlarıyla ormanlarımızda yanan ateşi söndürsün." dedi.

Fatih Sultan Derneği Başkanı Alchawakh ise "Türkiye zor zamanlarımızda hep yanımızda oldu ve elimizden tuttu. Bunun gibi yüzlerce yardım yapsak yine de az. Rabbim güzel ülkemizi felaketlerden korusun. Allah her daim yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan