Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan İlahiyat Camii ve Odunpazarı ilçesinde bulunan Ömür Camii’nde "Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı" gerçekleştirildi.

Programlara, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Odunpazarı İlçe Müftü Vekili Necati Erdağlı, cami görevlileri, kurs öğreticileri ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşan Halil Kılıç, yaz kuran kurslarının önemine değinerek, kursiyerlere kuran öğrenmenin faziletlerini anlattı.

Kılıç, "Kur'an, hayatımızın rehberidir. Bir Hazinenin haritası gibi bizi hazineye ulaştıracak ve ebedi mutluluğa götürecek en büyük kılavuzdur. Kur'an’ı okumak, anlamak ve yaşamak bizim en büyük görevimizdir. Yaz Kur'an Kursları, bu görevi yerine getirmek için büyük bir fırsattır. Sizler bu fırsatı iyi değerlendirin ve kuran ile gönül bağı kurun." dedi.

eskişehir-yaz-kursu-11

İl Müftüsü Bekir Gerek ise, yaz kuran kurslarının camilerin canlılığını artırdığını belirterek, kurs öğreticilerine ve velilere teşekkür etti.

Müftü Gerek, "Yaz kuran kursları, çocuklarımızın hem dini bilgilerini hem de ahlaki değerlerini geliştirmek için önemli bir vesiledir. Bu vesileyi sağlayan cami görevlilerimize, kurs öğreticilerimize ve çocuklarını camilere gönderen velilerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

eskişehir-yaz-kursu-33

Program, öğrencilerin ilahiler seslendirmesi ve yapılan dua ile sona erdi. Programda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılarak ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan