Kayseri İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, din görevlilerine yönelik "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer düzenlendi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli'nin açış konuşmasıyla devam etti.

Uyuşturucuyla her alanda mücadelede edilmesi gerektiğini vurgulayan Benli; "Hiç düşünmediğiniz anda, aklınızda yokken bir bakmışsınız ki bu işin içindesiniz. Bu konu özel ve hassas bir konu. Özel konuda, özel çalışmalar yapmak gerekiyor. Her şekilde dikkatli olmamız gerekiyor. O yüzden sizler gibi önemli insanların bu konuyu tanıyarak, ona yönelik önlemler alması gerekiyor. Burada öğreneceğiniz bilgiler çok önemli. Bu alanı lütfen önemseyelim." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucunun sadece bir bağımlılık olmadığını dile getiren İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci ise başta anne-babalar olmak üzere, din görevlilerinin ve özellikle gençlik koordinatörlerinin bu alanı çok iyi tanımaları gerektiğini belirtti.

İzci; "Bu konu basit ve önemsiz görülecek bir konu kesinlikle değil. Anne-babalara, din görevlilerimize ve herkese büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz, çocuklarımız bağımlı olmadan önlemler almak durumundayız." şeklinde konuştu.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, uyuşturucuyla mücadele konusunda din görevlilerine önemli görevler düştüğünün altını çizerek uyuşturucuyla mücadelenin ailelerde başladığını dile getirdi. Altıntop; "Ailelere en hızlı ulaşıp onları uyaracağımız yerler, her mahallede bulunan cami ve Kur'an kurslarımızdır. Uyuşturucuyla mücadele hassas bir konudur." dedi.

 Düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, vaizler, din hizmetleri uzmanları, gençlik, engelli ve bağımlılıkla mücadele koordinatörleri, hastane ve KYK yurtlarında görevlendirilen manevi destek personeli, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan