Kavak İlçe Müftülüğüne bağlı Yaşardoğu Hafızlık Kur'an Kursu'nda eğitim alan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Programı" gerçekleştirildi. 

36 ögrencinin icazet aldığı programa Diyanet İşleri Başkanlığı Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Kavak İlçe Müftüsü Yakup Belen, ilçe müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe protokolü ve çok sayıda misafir katıldı.

kavak-ihtida-merasimi-33

Kuran’ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Yakup Belen' in açılış konuşmasıyla başlayan programda, İl Müftüsü Seyfullah Çakır hafızlığın öneminden bahsederek, hafızları, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

kavak-ihtida-merasimi-22

Diyanet Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ise "Hafızlık bizim geleneğimizde çok büyük bir payedir. Hafızlık Kur'an'ı hafızalara kazımak, kalplere yazmak, satırlardan sabırlara dökmek demektir. Hafız koruyan demektir. Asıl hafızlık, Kur'an'ın metnini mana olarak korumakla beraber Kur'an'ın değerlerini korumak suretiyle olunur. Onun için hafız kardeşlerimizin mutlaka hafızlıklarını pekiştirecek, Kur'an'ı anlamalarını sağlayacak vicdani, fenni, İslami ilimleri cem etmeleri gerekmektedir. Vicdani ilimleri dini ilimlerden ayırırsanız orada merhamet kaybolur. Dini ilimleri fenni ilimlerden ayırırsanız orada adalet kaybolur. Bugün işgalci İsrail fenni ilimlere sahip ama dini ilimlerden yoksun olduğu için merhamet kaybolmuş durumda." şeklinde konuştu.

kavak-ihtida-merasimi-44

Hafızların Kur’an ziyafetiyle devam eden program, dua ve ardından protokol üyelerinin hafızlara belge ve ödül takdimiyle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan