Japonya'nın başkenti Tokyo'da "İslam'da Kadın" konulu konferans düzenlendi.

Japonya'da faaliyet gösteren "Dünyada Barış Komitesi" tarafından organize edilen konferansa, farklı dinlerin Japonya'daki temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Yıllardır İslam dini üzerine araştırmalar yapan, Osaka ve Tokyo gibi önemli üniversitelerde görev alan ve İslam dininin doğru anlaşılması üzerine birçok konferans veren, Tsukuba Üniversitesi öğretim üyeliğinden emekli olan Prof. Dr. Shiojiri Kazuka tarafından verilen konferansta, İslam dininde kadının yeri ve önemi konuşuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, "İslam dini kadına büyük değer vermektedir. Kadının toplumu eğitici bir rolü vardır. İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum ayet ve hadislerle belirtilmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.), 'Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır.' buyurmaktadır. İslam'da kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısı olarak görülmektedir. Hem kadın hem de erkek dinimizde eşit olarak sayılmaktadır. İslam dinine göre Hz. Adem bütün insanlığın babası olarak kabul edilir ve Hz. Havva da bütün insanların annesi olarak kabul edilerek eşit sayılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Çınar, Japonya'da İslam dininin doğru anlaşılması için bu tarz organizasyonlar düzenleyen "Dünyada Barış Komitesi" yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Program, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan