Tokyo Camii'nde uygulamalı olarak düzenlenen namaz eğitiminde Tokyo Camii Kadın Din Görevlisi Selma Çınar tarafından Japon kadınlara abdest, namaz ve başörtüsü hakkında bilgi verildi.

Japonya Uygulamalı Namaz Eğitimi 33

Eğitim Tokyo Camii Diyanet Vakfı Görevlisi İlknur Yenidoğdu tarafından Japoncaya tercüme edildi. Eğitime Mühtedi kadınların yanı sıra İslam dinini araştıran Japonlar da katıldı.

Japonya Uygulamalı Namaz Eğitimi 22

Tokyo Camii Kadın Din Görevlisi Selma Çınar, "Tokyo Camii bünyesinde çocuklardan yetişkinlere farklı kategorilerde dersler düzenliyoruz. Bu derslerden bazıları Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler, Hafızlık eğitimi, Mukabele ve Tefsir okumaları, Hadislerle İslam, Temel Aile Bilinci Seminerleri, Arapça Hat ve Türkçe okuma yazma dersleri. Genel kitleye hitap eden bu derslerin ve seminerlerin yanında Japon Mühtedi hanımlara özel üç aylık program çerçevesinde iki seviyede derslerimiz oluyor. Bu derslere genelde hanımlar çevrimiçi katılmayı tercih ediyorlar. Bizler de dönem sonu ve yeni dönemin başında uygulamalı abdest, namaz ve başörtüsü semineri gerçekleştiriyoruz. Çevrimiçi derslerde abdest, namaz ve başörtüsünün anlamını öğrenen hanımlar bu vesile ile uygulamalı olarak da abdest alma, namaz kılma ve başörtüsünü bağlamayı öğreniyorlar. Kendilerine önce abdesthanede abdest aldırıyoruz. Sonrasında başörtüsü bağlamayı öğrenen hanımlarla hep beraber namaz kılıyoruz. Hanımlar anlamını öğrendikleri bu ibadetleri uygulayarak gerçekleştirmiş oluyorlar. Önümüzdeki süreçte “Uygulamalı Abdest, Namaz ve Başörtüsü Seminerini” her ay düzenli olarak yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan