30 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde "Hocalı Katliamı"nda şehit edilen 613 Azerbaycan vatandaşı Tokyo Camii'nde dualarla anıldı.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından katledilen şehitler için Tokyo Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas şehitler için dua etti.

Anma programına Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Azerbaycan'ın Tokyo Büyükelçisi Gürsel İsmayilzade, Müsteşar Rovshan Jafarov, iki ülkenin Büyükelçilik diplomat ve çalışanları ile Tokyo Camii cemaati katıldı.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Büyükelçi Korkut Güngen, "Biz bir millet, iki devletiz. Sizlerin hissettiği acıyı bizler de hissediyoruz. Sizlerin yaşadığı sevinci bizler de yaşıyoruz. Üzerinden 30 yıl geçse de Hocalı'da yaşananları unutmadık. Hocalı soykırımını, çocuk, kadın, yaşlı demeden 613 kardeşimizin katledilmesini tekrar kınıyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan