İzmir Müftülüğünden “Yerinde Din Hizmeti” projesi

İzmir İl Müftülüğünün iş dünyasına yönelik başlattığı “Manevi Destek Projesi” kapsamında ilk program yapıldı.

Aynı zamanda “Manevi Destek Projesi” tanıtım ve açılış töreni de olan ilk programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, müftü yardımcıları, aile ve irşat koordinatörleri, vaizler ve iş yeri çalışanları katıldı.

Vali Erol Ayyıldız, bu anlamlı ve faydalı faaliyet için İl Müftüsü başta olmak üzere projeyi yürüten din görevlilerine teşekkür etti.

“Birbirimizin ahiretini de düşünmeliyiz”

Programın düzenlendiği iş yeri yönetim kurulu başkanı, tüm toplumun böyle bir manevi görüş alışverişine ihtiyacı olduğunu belirtti: “İş yeri çalışanları olarak biz aileysek birbirimizin ahiretini de düşünmeliyiz. Bir araba nasıl yakıta ihtiyaç duyuyorsa, cep telefonlarının şarja ihtiyacı varsa insanların da manevi bir şarja ihtiyacı var. Manevi şarjımızı almak maksatlı sizlerle güzel bir sofrada, müftülüğümüzün göndereceği vaiz hocalarımızla dini sohbetlerimiz olacak.” dedi.

“Manevi hakların da gözetilmesi gerekir”

Müftü Recep Şükrü Balkan ise iş hayatının yoğunluğu nedeniyle camilere gidemeyen çalışanların maneviyatını güçlendirmek için bu projeyi başlattıklarını söyleyerek işçi işveren ilişkisinin ‘kardeşlik’ muhabbeti içinde oluşması gerektiğini ifade etti.

Alın teriyle kazanılan paranın maneviyatla birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Balkan, hukukun verdiği hakların yanında manevi hakların da gözetilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu tür toplantılarla camilere gelemeyen ancak dinini öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza, iş yerlerinde hizmet vererek onların da taleplerini yerine getireceğiz.”

Çalışma şartları nedeniyle cami irşat hizmetlerinden faydalanamayan sektör çalışanlarına da ulaşılması planlanan projede, din ve kültür dersleri müftülük görevlileri tarafından işin aksamasına sebep olmadan bizzat yerinde verilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan