Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle ile sağlık problemleri, eğitim ve sınav gibi nedenler başta olmak üzere farklı sebeplere bağlı olarak şehirlerarası seyahat etmek durumunda kalan Diyanet personelinin konaklama sorununu Diyanet Evi projesiyle çözüme kavuştuyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca, personel ve ailelerinin misafir oldukları şehirlerde konaklama ve sosyal tesis ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan Diyanet Evleri'ne bir yenisi daha ekleniyor.

konak-diyanet-evi-22

Bu kapsamda TDV İzmir Şubesi ve TDV Eğitim Yatırım A.Ş. (TEYAŞ) arasında İzmir Konak Diyanet Evi protokolü imzalandı.

İzmir İl Müftülüğüne tahsisi gerçekleşen eski Tapu Müdürlüğü binasının tadilatla Diyanet Evi'ne dönüştürülmesi projesi için "Protokol İmza Töreni" düzenlendi.

konak-diyanet-evi-11

İmza töreninde konuşan İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, protokolün hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, "Şehirlerarası yolculuklarda, tedavi, okul ve sınavlar için ilimize kısa süreli gelmek zorunda kalan Diyanet personelinin konaklama sorunu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşamaktayım. İzmir Konak Diyanet Evi’nin Başkanlığımıza ve ilimize hayırlı olsun." dedi.

İzmir İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen törende İl Müftüsü Salih Sezik ve Teyaş İnşaat Müdürü Kenan Salkın tarafından protokol imza altına alındı.

Editör: Ömer Ceylan