Bir dizi program için İzmir’de bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, İzmir’de  ''Mevlid-i  Nebi  Gençlik  Buluşmaları'' kapsamında gençlerle bir araya geldi.

izmir-gençlik-buluşması-11

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Salih Sezik yaptı.

izmir-gençlik-buluşması-22

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, gençlere bazı tavsiyelerde bulundu.

izmir-gençlik-buluşması-33

Başkan Yardımcısı İşliyen, şunları söyledi:

"Kalbimizi arı duru hale getirmek ahiret gününde fayda verecek tertemiz bir hayatla Allah’ın huzuruna çıkmamıza vesile olacaktır. Kim sakınarak gayret ederse Allah ona çıkış yolu gösterir ve beklenmeyen yerden rızıklandırır. Dünya hayatında ne kadar çok biriktirebilirsek güzellikleri ve salih amelleri o kadar kazançlı olacağız. Karanlıkta biriktirdiğimiz ameller karanlığı aydınlatacaktır. Sevgili gençler karanlıktan geçerken topladığımız o ameller mücevherlerdir. Bu mücevherler anne babanıza yaptığınız saygınız. Yaptığınız iyilikler ve ibadetlerdir. Rabbim sizi sevsin, Rabbim her türlü kalbinize zarar verecek hastalıklardan korusun, Allah’ın rahmeti bereketi üzerinize olsun."

izmir-gençlik-buluşması-55

Narlıdere Huzurevi Konferans Salonunda gerçekleşen program, Başkan Yardımcısı İşliyen’nin gençlere kitaplarını imzalayarak hediye etmesiyle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan