Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) İzmir Şubesi tarafından "Sanat Sergisi" açıldı.

İzmir Konak İlçe Müftülüğüne bağlı Salepçioğlu Camii’nde yer alan TDV KAGEM kurslarına devam eden kursiyerlerin el emeği ürünlerinin sergilendiği açılışa İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru katıldı.

Kursiyerler el emeği minyatür, tezhip, hüsnühat, fotoğraçılık, çini, dikiş, filografi, örgü sepet, cam mozaik, amigurumi, nakış ve boncuk takı gibi çeşitli eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, "Akademik çalışmaların yanı sıra Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde kurslar gerçekleştiriyoruz. Bu kurslarda kadınlarımız el emeği göz nuru eserlerini üretiyorlar. Türk kadını isterse her işin üstesinden gelir. Yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde iş üreten ve işveren olur. Her zaman kadınlarımızla gurur duyuyoruz." dedi.

Kurs süreci ile ilgili bilgi veren Usta Öğretici Aysel Yıldız, "Bu sezon 23-60 yaş aralığında olan öğrencilerimiz ile 70’in üzerinde çeşitli kıyafetler diktik. İlk geldiklerinde iğne tutmasını bilmeyen hanımlar kendi kıyafetlerini diker hale geldiler. Bunu görünce biz de mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Serginin açılışına İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, Konak İlçe Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk ve Müdür Yardımcısı Nuray İltuş katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan