Karabağlar İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 49 kız öğrenci için “Taç Giyme ve Hafızlık Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen merasime İl Müftüsü Salih Sezik, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, Karabağlar İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu ve öğrencilerle aileleri ve hocaları katıldı.

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Sezik, hafızlığın önemine işaret ederek, “Önemli olan hafız olmaktan çok hafız olarak kalabilmektir. İnşallah sizler ömrünüzün sonuna kadar hafızlığınızı muhafaza edeceksiniz. Kur'an'a hizmet edeceksiniz. Şimdi onu hıfz ettiniz. Bundan sonra anlamak için gayret edeceksiniz. Kur'an'ı anlayacaksınız ve en yakınınızdan; anne babanızdan, kardeşlerinizden başlayarak insanlarımıza anlatacaksınız.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık eğitimine dair çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ise “Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük şeref. Hafızlık insanın aklını, kalbini, sadrını canlı bir mushafa dönüştürür. Hafızlığı taşımanın birinci şartı okumak, ikinci şartı da yaşamaktır. Kur'an'ı yaşadığımız zaman gerçek şerefi taşımış oluruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu da “Pandemi sürecinde yaşanan zorluklara rağmen öğrencilerimiz özveri ile çalışarak başarı elde ettiler. Hem öğrencilerimizi hem hocalarını hem de ailelerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri takdim edildi ve taç giydirildi.

Hafızlara belgeleri ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan