"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen tanıtım ve istişare toplantıları koronavirüs tedbirleri eşliğinde devam ediyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla İzmir'de düzenlenen Tanıtım ve İstişare Toplantısı'na Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen katıldı.

İzmir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi ev sahipliğinde Bilal Saygılı Camii'nde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, "Bağışlanan her kurban, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi ziyadesiyle mutlu edecek. Bu vesileyle bir yetimin başını okşamak, bir kardeşimizin gönlüne girmek bizim için çok değerli. Bu kutsal amaçta seferber olan tüm mesai arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum." dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının 149 ülkede ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ettiğini belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Türk toplumunda kurban geleneğinin devam etmesi ve bu ibadetin gelecek nesillere kesintiye uğramadan ulaştırılması için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmek amacıyla gayret ediyoruz." diye konuştu. 

"Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya çalıştıklarını vurgulayan Dr. İşliyen, "Her yıl gerek yurt içinde gerekse yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki bütün mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın her yerinde din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeden yardım eli uzatmaktadır." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan