Turist olarak geldikleri Adana Seyhan'da yaşamaya başlayan Mariana ile Aliania; İslam dinini merak ederek araştırmaya başladı.

Sonrasında Seyhan Müftülüğü Kıbrıs Şehitleri Kur'an Kursu'na katılan Rus vatandaşlar, Kur'an ı Kerim öğrenmeye başladıktan sonra Müslüman olmaya karar verdi.

Seyhan İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Mariana "Meryem", Aliania ise "Elif" ismini aldı.

adana-ihtida-33

Meryem ile Elif'e İslam dini hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, "İslam’ın temeli Allah’ın varlığına ve birliğine inanmaktır." dedi.

Müftü Yaman, Müslüman olmalarından dolayı tebrik ettiği Meryem ile Elif'e "İslamiyet'i  araştırıp, kendi arzularıyla seçtiklerinden dolayı tebrik ediyorum. İslam ile şereflenen Meryem ve Elif kardeşlerimizin inşallah ailesi ve çevresindekilere örnek olup daha nice güzelliklere ve nicelerinin hidayetlerine vesile olmasını temenni ediyorum. Kardeşlerimizin ihtidası mübarek olsun. Hayatları İslam ile huzur dolsun." dedi.

adana-ihtida-11

- Müslümanların aile hayatından etkilendiler

Müslüman oldukları için büyük mutluluk duyduklarını belirterek; İslam dinini araştırarak öğrendiklerini ve kendi hür iradeleriyle İslamiyet’i seçtiklerini, Türkiye'yi de çok sevdiklerini ifade eden Meryem ve Elif, "Müslümanların aile hayatı ve yaşam biçimleri İslam'ı merak etmemize, araştırma yapmamıza sebep oldu. Böylece İslam'ı araştırıp Müslüman olmaya karar verdik. Müslüman olmakla kendimizi yeniden doğmuş gibi hissediyoruz." dedi.

adana-ihtida-22

İlçe Müftüsü Yaman, yaptığı dua sonrasında Meryem ile Elif'e "İhtidâ Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Rusça mealli Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatı ve İslam dini hakkında bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Ömer Ceylan