Hatay Müftülüğü, il merkezi ve ilçelerde engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yürüten engelli koordinatörlerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda, engellilere yönelik çalışmalar istişare edildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Kavillioğlu şunları kaydetti:

“Başkanlığımız öncelikle 81 il müftülüğü bünyesinde engelli koordinatörleri görevlendirmiş, akabinde ise her ilçe müftülüğünde engelli koordinatörü olarak görev yapacak personelleri belirlemiştir. Bu görevlilerimiz, engellilere yönelik din hizmetlerini yürütmek, engellilerin manevi gelişimlerine katkıda bulunmak, yürütülen din hizmetlerinden daha etkili şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktadırlar. Bugünkü toplantımızda ilimiz ve ilçelerinde bu manada yürütülen hizmetleri değerlendirip, yapılacak olan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız.”

Müftü Hamdi Kavillioğlu’nun konuşmasının ardından ilçelerde yürütülen hizmetler ve yapılan çalışmalar aktarılarak koordinatörler arasında tecrübe paylaşımı yapıldı.

Toplantı sonunda engelli koordinatörlerinin dilek ve temennileri dinlendi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Emin Okuyucu ile Nazife Sağlamoğlu, Müftülük personeli ve engelli koordinatörleri katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan