Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Merkez, Ulu,Yeni, Mescid-i Aksa ve Esentpe Mahalle camilerinde Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencileri ziyaret eden İlçe Müftüsü Osman Gülbe, çocuklarla bir süre sohbet ederek, Kur’an Kursu öğrencilerini din istismarına karşı bilgilendirdi.

Müftü Osman Gülbe öğrencilere, din istismarı nedir, din istismarını önlemek için alınması gereken önlemler nelerdir ve sahih dini bilgiye ulaşmanın önemi nedir gibi konular hakkında bilgiler verdi.

İlçe Müftüsü Osman Gülbe, “Din istismarı, dini değerleri kullanarak menfaat elde etmektir. Dine hizmet etmesi gereken insanın dini kendi hizmetine kullanmaya başlamasıdır.” dedi.

Müftü Gülbe, İslam dini hakkında yanlış ve eksik bilgiler sebebiyle olan istismara yönelik çözümün her Müslümanın dinini doğru ve iyi bir şekilde öğrenmesi olduğunu söyledi.

Görevlilerden bilgi alan Osman Gülbe, Yaz Kur’an Kurslarının okul çağındaki çocuklar için önemine dikkat çekerek çocuklarını kurslara gönderen velilere teşekkür etti.

Kur’an kursları öğrencileri arası futbol ve voleybol turnuvası düzenleneceğini belirten İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilerle meyve suyu, kek, dondurma ve çikolata ikram etti.

Editör: Mehmet Çalışkan